SKI Petříkovice

Hlavní atrakcí Petříkovic během zimních měsíců je zdejší Ski areál Petříkovice. Samotná vesnice se rozkládá v západní části Broumovské vrchoviny na severozápadním výběžku Jestřebích hor, jehož největším vrcholem je Jánský vrch. A právě pod svahy Jánského vrchu se rozkládá Skiareál Petříkovice Chvaleč Petříkovice tak mohou návštěvníkům v zimě nabídnout hned několik sjezdových tratí pro lyžaře a snowboardisty, které zdejší terén umožnil vybudovat. Skiareál Petříkovice navíc nabízí bohatou nabídku služeb také v letních měsících, kdy zde sportovní vyžití pokračuje hned několika zajímavými aktivitami. Celoročně nabízí možnost nahlédnout do Petříkovic online místní Ski areál Petříkovice web kamera. Ski areál Petříkovice patří mezi nejblíže položená lyžařská střediska u okresního města Trutnov. Vzdálenost Trutnov-Petříkovice je pouhých osm kilometrů, což je velkou výhodou zejména v zimních měsících, kdy se návštěvníci nemusejí trmácet dlouhé kilometry horskými cestami, protože dostupnost Petříkovic je celoročně naprosto bezproblémová.

Co Ski areál Petříkovice nabízí

Samotný areál se nachází na jižním okraji vesnice Petříkovice v nadmořské výšce 440 metrů nad mořem a jeho základ tvoří čtyři hlavní sjezdovky vhodné nejen pro zdatné lyžaře a snowboardisty, ale také pro začátečníky nebo rodiny s dětmi. Pohodlné dopravení na vrcholy sjezdovek zajišťují dva vleky. Navíc zde funguje kratší dětský svah vhodný pro ty nejmenší i začátečníky, který je obsluhován odděleným vlekem. Skiareál Petříkovice samozřejmě myslí rovněž na běžkaře a kromě lyžařských svahů spravuje také pravidelně upravované běžecké tratě.

Večerní lyžování

Pravidelné večerní lyžování je oblíbené zejména u všech vášnivých lyžařů, kterým standardní denní provoz nestačí, avšak je vhodné také pro ty, kteří na Trutnovsko zavítají například pracovně a chtějí si po práci ještě zasportovat v přírodě. Moderní charakter střediska podtrhuje pravidelná každodenní údržba sjezdovek rolbou, instalované umělé zasněžování pro případ nedostatku kvalitního přírodního sněhu, a také Ski areál Petříkovice web kamera, která umožňuje komukoliv kdykoliv zkontrolovat aktuální stav sjezdovek přímo na internetu. Svah zabírá webkamera Petříkovice po celou dobu sezóny bez výjimek. Ski Petříkovice samozřejmě ve svém areálu nabízí také občerstvení s vnitřním posezením i venkovní terasou přímo u vleků a jen pár kroků od samotné sjezdovky se nachází hned několik nabídek příjemného ubytování, které návštěvníkům může ušetřit jakékoliv delší cestování za lyžováním.

Podrobnější informace ohledně ubytování naleznete v sekci Ubytování. Kam po celém dni na svahu zajít v Petříkovicích na vydatné a chutné jídlo vám napoví sekce Pohostinství.

Lyžařská škola

Pro děti také Skiareál Petříkovice nabízí dětskou školičku a pro začátečníky všech věkových kategorií rovněž funguje každý den lyžařská škola, která nabízí základy i pokročilé techniky lyžování, jízdy na snowboardu nebo výukový program běžeckých technik.

Není vůbec potřeba brát si s sebou veškeré nutné lyžařské vybavení, zejména pokud cestujete autobusem či vlakem, protože součástí Ski Petříkovice je i půjčovna lyžařského vybavení, kde si za velmi příznivé ceny můžete vybrat ze stovek párů lyží a je zde i možnost zapůjčení snowboardů.

Ski areál Petříkovice v létě

Konec lyžařské sezóny v žádném případě neznamená ukončení všech služeb pro Skiareál Petříkovice Chvaleč Petříkovice umožňují i v létě návštěvníkům zavítat do lyžařského areálu a dokonce si i sjet zdejší sjezdovky. Samozřejmě ne na lyžích či snowboardu, nicméně pokud je příznivé počasí, můžete si vyzkoušet sjezd ve zde provozovaných adrenalinových kárách. Nahoru na kopec vám i v létě pomůže stále provozovaný lyžařský vlek a cesta dolů už záleží pouze na vašem řidičském umění a odvaze. Součástí letního vyžití ve Ski Petříkovice je i paintballové hřiště pod širým nebem, kde můžete využít hned několik typů bitevních polí a vyzkoušet si nespočet herních scénářů. I v letní sezóně zde funguje občerstvení a stále můžete zdarma využít parkoviště u Skiareálu. Dále je zde webkamera Petříkovice, která vám kdykoliv umožní zjistit, zda v Petříkovicích panuje vhodné počasí pro sjezd v adrenalinově káře nebo bojovou hru paintballu. Bližší informace o všech turisticky atraktivních službách v Petříkovicích, Chvalči i okolí naleznete v hlavní sekci Služby.

Doprava do Ski areálu Petříkovice

Vzhledem k turistické oblibě Petříkovic, Chvalče i celého Trutnovska je po místních obcích a vesnicích bohatě rozšířena autobusová i vlaková doprava. Proto není i bez automobilu zásadnějším problémem dostat se do Petříkovic a navštívit Skiareál Petříkovice Chvaleč Petříkovice pro tyto účely disponují nádražím, kam jezdí pravidelná vlaková linka z Trutnova, a také autobusovou zastávkou pro lokální autobusovou dopravu.

Pokud dorazíte vlastním automobilem, není to vůbec žádný problém, neboť Skiareál Petříkovice disponuje hned několika parkovišti, které pojmou až několik stovek automobilů a nacházejí se v bezprostřední blízkosti lyžařských vleků. Před samotnou cestou se určitě vyplatí znát sněhové podmínky i počasí na místě. S tím vám vždy pomůže Ski areál Petříkovice web kamera, která funguje zdarma online pro všechny zájemce.

Ski areály v okolí

Ski areál Petříkovice není jediným lyžařským areálem v širokém okolí a po pár dnech strávených na zdejším svahu možná budete mít chuť poznat okolní kopce a zkusit třeba na půl dne i jiná střediska. Nejbližším střediskem je Ski areál Radvanice, kam vede silnice číslo 301 přímo z Chvalče. Přes Trutnov se dostanete dál na západ až k hraničním hřebenům východních Krkonoš, kde se nachází Ski areál Mladé Buky a víc na sever ve městě Žacléř stojí Skiareál Prkenný Důl rozdělený na dvě oddělené části, Bret Family Skipark a Arkais.

Stejně jako webkamera Petříkovice i tyto okolní střediska pro lyžaře a snowboardisty zpravidla nabízejí na internetu možnost nahlédnout skrz web kameru přímo na svah. Podrobnější informace nejen o lyžařských střediscích v okolí Petříkovic, ale také o dalších sportovních možnostech na Trutnovsku najdete v hlavní sekci Sport.