Drapák rodeo Petříkovice

Vrcholem sportovních událostí v Petříkovicích jsou nyní každoročně pořádané závody enduro Petříkovice, známé spíš pod názvem drapák rodeo. Na pár dní se Petříkovice promění v kolébku enduro extrémních závodů do vrchu, kde si na své přijdou nejen fanoušci, ale také jezdci obou pohlaví ve všech možných kategorií od juniorů až po veterány. Stále rostoucí popularita zdejších enduro extreme podniků láká každoročně na Trutnovsko do kopců Jestřebích hor stovky jezdců i fanoušků. Mimořádný úspěch akce enduro Petříkovice 2013, v jejímž rámci se pořádal závod drapák rodeo Petříkovice 2013, který byl loni prvním ročníkem rodící se tradice pojmu enduro Petříkovice, umožnil pořadatelům naplánovat na letošní rok druhý ročník obou akcí, drapák rodeo Petříkovice 2014 pod záštitou enduro Petříkovice 2014. Drapák rodeo Petříkovice se řadí do kategorie extreme enduro a náročnými tratěmi rozkládajícími se po kopcích a v lesích severozápadního výběžku Jestřebích hor okolo Petříkovic láká a nadále bude lákat do Petříkovic každoročně celou řadu odvážlivců.

Enduro tradice v Petříkovicích

Odvážlivci se zde sjíždějí nejen z Čech, ale je zde také mezinárodní konkurence ze zahraničí. Velkou oblibu závodníků ukazuje také fakt, že je již v plánu dokonce i akce drapák rodeo Petříkovice 2017 respektive enduro Petříkovice 2017.

Náročné výjezdy, ale i sjezdy plné kamenů, kořenů a samozřejmě bláta v podhůří Krkonoš dokáží prověřit i ty nejlepší a vítězství z akcí enduro Petříkovice nebo drapák rodeo mají dnes už skutečnou váhu, což ukazuje i velký zájem o připravované akce drapák rodeo Petříkovice 2015 v rámci enduro Petříkovice 2015 a drapák rodeo Petříkovice 2016 v rámci enduro Petříkovice 2016.

Drapák rodeo výsledky

Jasný důkaz o velkém zájmu závodníků z řad vášnivých jezdců endura nabízí vyhledání pojmu drapák rodeo Petříkovice 2014 výsledky. Výsledková listina letošního ročníku čítala na 300 závodníků a očekává se, že drapák rodeo Petříkovice 2015 i drapák rodeo Petříkovice 2016 přilákají na start každoročně víc účastníků, což pomůže rozšířit povědomí o těchto petříkovických závodech v komunitě enduro fandů. Enduro závody nejen v Petříkovicích se samozřejmě řídí velmi přísnými ekologickými směrnicemi, neboť se povětšinou odehrávají v zachovalé přírodní krajině. Kromě zákazu odhazování jakýchkoliv odpadků nebo motocyklových součástek na samotných tratích pořadatelé vždy vyhrazují speciální prostory pro vylévání motorových olejů a dalších ekologicky závadných látek.

Porušení těchto nařízení je trestáno mnoha tisícovými pokutami, avšak také sami závodníci je bez výjimek dodržují, neboť necitlivé chování k okolní přírodě v době konání enduro závodů by mohlo velmi jednoduše vyústit v zákaz a zrušení všech pořádaných podniků v rámci enduro Petříkovice.

Drapák rodeo Petříkovice 2014

Letošní druhý ročník drapáku rodeo enduro extreme je již za námi, konal se o posledním dubnovém víkendu. Tři dny nabité enduro závody přilákaly stovky fanoušků a bylo se rozhodně na co koukat. Pořadatelé už v pátek odpoledne kromě formální přejímky uspořádali závod do strmého vrchu, kterého se mohl každý, kdo přejímkou prošel, zúčastnit. Na rozehřátí čekal závodníky 300 metrový stoupák doplněný o několik uměle umístěných zákeřných překážek. V sobotu pak po nutném poučení o bezpečnosti následovala 15 kilometrová kvalifikace na samotný závod drapák rodeo, do které vyrazilo na tři stovky enduro závodníků včetně mezinárodní konkurence. Kvalifikace byla pojata jaké samostatný časovaný závod, kde se závodníci na základě svých výkonů rozdělili na dvě skupiny pro hlavní závod. Večerní program v sobotu od 20:30 hodin až do noci zajišťovala pořádaná Riderparty.

Hlavním závodním dnem byla neděle, kdy se jela samotná rally Drapák Petříkovice 2014. V tomto extrémním enduro závodě čekalo na dvě skupiny závodníků (skupina A – hlavní závod, skupina B – vložený závod) několik desítek časovaných kilometrů v náročném lesním terénu.

Svahy v okolí Petříkovic také protéká několik lesních potůčků, které pořadatelé rovněž do tratí zakomponovali, aby průjezd účastníkům co nejvíce ztížili. Skupina A musela překonat zhruba 40 kilometrů horského terénu v časovém limitu čtyři hodiny, zatímco skupina B vyrazila na lehce snazší trať o délce asi 30 kilometrů, kterou museli závodníci překonat v limitu tří hodin. V případě deštivého počasí pořadatelé automaticky tyto limitní časy zvyšují o jednu hodinu.

Enduro Petříkovice 2015

Celý drapák probíhal v uvolněné a přátelské atmosféře, počasí závodníkům po celou dobu přálo, připravené tratě byly pro všechny skutečnou výzvou a již nyní jsou v plném proudu přípravy na enduro Petříkovice 2015 a především drapák rodeo Petříkovice 2015, kde se očekává ještě větší zájem než letos, protože enduro Petříkovice nezadržitelně nabírá na popularitě nejen u nás, ale také na mezinárodní extreme enduro scéně. Pokud vám to příští rok nevyjde a nebudete na drapák rodeo moci přijet, určitě si úspěch akce ověřte například na facebookových stránkách Drapák rodeo, kde kromě velkého množství fotografií z akce určitě najdete také drapák rodeo Petříkovice 2015 výsledky.

Pořadatelé si oproti loňskému prvnímu ročníku letos připravili hned několik změn a rozšíření v programu a ve stejném duchu pravděpodobně budou pokračovat také příští rok, aby tak umožnili zúčastnit se enduro závodů v Petříkovicích co největšímu počtu závodníků i fanoušků.

Ubytování, stravování, další služby

Jestliže plánujete vyrazit na některý z podniků enduro Petříkovice 2015 nebo i enduro Petříkovice 2016, určitě navštivte sekci Ubytování, kde se dozvíte podrobné informace o možnostech ubytování v Petříkovicích, Chvalči a blízkém okolí včetně okresního města Trutnova. Návštěvu rally Drapák Petříkovice 2015 je v jarních měsících vhodné spojit s poznáváním Trutnovska. Nabízí se návštěva Adršpašsko-teplických skal, historického centra Trutnova a dalších zajímavých míst ve východním Podkrkonoší. Více se o turistických možnostech dočtete v hlavní sekci Sport a Historie.

Sekce Pohostinství a Služby vám zase nabízí kompletní přehled míst v Petříkovicích a okolí, kde se dobře najíte, nakoupíte vše potřebné, nebo zažijete trochu adrenalinu.